top of page
Dune bashen.jpg

Oman met Tieners 8 dagen

Ook voor tieners is Oman een fantastische bestemming. De spectaculaire natuur en woestijn geven alle gelegenheid om bijzondere ervaringen op te doen. Op speciaal verzoek van onze gids Adil is deze 9-daagse reis samengesteld.

Programma

Dag 0, vrijdag: Heenreis en aankomst Muscat.

Dag 1, zaterdag: 's Ochtends maken we een Citytour, waarbij we onder meer de Sultan Qaboos Moskee en de oude souk zullen bezoeken. Later op de dag, bij zonsondergang, maken we een boottocht op een originele Dhow visserboot. Verblijf in Muscat.

Dag 2, zondag: Vandaag gaan we met een bootje de zee op. We gaan op zoek naar dolfijnen en snorkelen bij het prachtige koraal, zeeschildpadden en tropische vissen. 

Dag 3, maandag: Hike en zwemmen onder de waterval in Wadi Shabb. In deze kronkelende kloof bevinden zich kleine palmenoases, glasheldere waterstromen, watervallen en turkooizen poelen waarboven uitgeslepen rotsblokken torenen. Bezoek aan de Dhow-fabriek in Sur. Verblijf in Sur. 

Dag 4, dinsdag: Late check-out, zodat er tijd is om te ontspannen in het Turtle Beach Resort, aan het strand of in de endless pool. Gym en sauna aanwezig. Hierna rijden we door naar de eindeloze woestijn van Oman. Daar maken we een wandeltocht op kamelen. Na het eten in het tentenkamp is er een groot vuur onder de sterrenhemel. Verblijf in woestijnkamp.

Dag 5, woensdag: Deze ochtend staan we vroeg op om de zonsopgang te zien in de stilte van de woestijn. Het is ook mogelijk om een ballonvaart te maken bij zonsopgang. Adembenemend! Daarna rijden we door naar Jebel Akhdar, alwaar we met een korte wandeling drie dorpen bezoeken en alle ins & outs over het leven en het beroemde falaj-irrigatiesysteem horen. Verblijf in Jebel Akhdar.

Dag 6, donderdag: We rijden door naar Nizwa, een sfeervolle stad. 's Middags brengen we een bezoek aan het beroemde Manah museum. Spectaculair van buiten en van binnen! 's Avonds diner in het beste barbecue-restaurant van Oman. Verblijf in Nizwa.

Dag 7, vrijdag: We bezoeken de bijzondere veemarkt in Nizwa. Daarna genieten we van een heerlijke lunch in Bahla en bezichtigen we Jabrin Castle, het woonpaleis van de sultan in de 17e eeuw. Deze residentie groeide uit tot een bloeiend centrum van astronomie, Arabische literatuur, islamitisch recht, wetenschappen en kunsten. Na het kasteel bewonderd te hebben rijden we terug naar Muscat. Verblijf in Muscat.

Dag 8, zaterdag: Transfer naar het vliegveld, terugreis naar huis.

Prijs:

Bij een groep van 2-4 personen zijn de kosten 1999 Euro per persoon.

Bij een groep van 5-7 personen zijn de kosten 1659 Euro per persoon.

Deze prijs is inclusief: 1 lunch, 4 diners, bezoek Jabrin Castle en Manah museum.

Prijzen zijn gebaseerd op het huidige prijsniveau en kunnen veranderen. Zie verder onze algemene voorwaarden. 

bottom of page