top of page
DSCN4277_edited_edited.jpg

Rondreis Oman 8 dagen - ook groepsreis

 

In deze zeer complete, afwisselende reis door het noorden van Oman neemt onze gids u mee naar de meest bijzondere plekken. Deze reis wordt ook georganiseerd voor kleine groepen. De mooiste elementen van cultureel, avontuurlijk en natuurlijk Oman zijn opgenomen in deze tour.

Programma:

Dag 0, zondag: Aankomst Muscat, transfer naar hotel, overnachting Muscat.


Dag 1, maandag: 's Ochtends maken we een Citytour, waarbij we onder meer de Sultan Qaboos Moskee en de oude souk zullen bezoeken. In de middag is het mogelijk om met een boot de Golf van Oman op te gaan en dolfijnen te spotten. Overnachting Muscat. 


Dag 2, dinsdag: Wandeling in Wadi Shabb. In deze kronkelende kloof bevinden zich kleine palmenoases, glasheldere waterstromen, watervallen en turkooizen poelen waarboven uitgeslepen rotsblokken torenen. Daarna bezoeken we de Dhowfabriek in Sur, waar nog met de hand schepen worden gebouwd. In de avond is er de mogelijkheid om een excursie te maken naar het strand waar de groene zeeschildpad aan land komt om haar eieren te leggen. Overnachting in Sur.


Dag 3, woensdag: Hike of zwemmen in het noordelijk deel van Wadi Beni Khalid, een helder en smaragdgroen watergebied, waar ook de locals graag komen voor een barbecue of picknick met de familie. Hierna rijden we door naar de eindeloze woestijn van Oman. Na een prachtige zonsondergang geniet u van een heerlijke maaltijd en een groot vuur onder de sterrenhemel. Verblijf in de woestijn.

Dag 4, donderdag: We rijden door naar Nizwa, een sfeervolle, voormalige hoofdstad van Oman. Optioneel bezoek aan het Mannah museum. Spectaculair van buiten en van binnen! Voor de liefhebber 's Avonds diner in het beste barbecue-restaurant van Oman. Overnachting in Nizwa.


Dag 5, vrijdag: We bezoeken de bijzondere veemarkt in Nizwa. Daarna genieten we van een heerlijke lunch in Bahla en bezichtigen we Jabrin Castle, het woonpaleis van de sultan in de 17e eeuw. Deze residentie groeide uit tot een bloeiend centrum van astronomie, Arabische literatuur, islamitisch recht, wetenschappen en kunsten. We vervolgen onze weg naar Jebel Shams, de berg van de zon. Verblijf in Jebel Shams.


Dag 6, zaterdag: Vandaag maken we een prachtige wandeling door de canyon van Jebel Shams, de zogeheten Balcony Walk (wandelniveau en duur aan te passen). Verblijf in Jebel Shams. 


Dag 7, zondag: Via de spectaculaire Hat-route door de bergen (tenzij het geregend heeft) rijden we terug naar Muscat. Overnachting Muscat.


Dag 8, maandag: Transfer naar vliegveld, terugreis.

 

Prijs:
Bij een groep van 2-4 personen zijn de kosten 2259 Euro per persoon.

Bij een groep van 5-7 personen zijn de kosten 1949 Euro per persoon.

Bij een groep van 8-11 personen zijn de kosten 1699 Euro per persoon.


Deze prijs is inclusief: 1 lunch, 3 diners en bezoek Jabrin Castle.

Prijzen zijn gebaseerd op het huidige prijsniveau en kunnen veranderen. Zie verder onze algemene voorwaarden. 

De groepsreis is gepland op:

  • Zondag 27 oktober t/m maandag 4 november. VOL! 

  • Zondag 5 januari t/m maandag 13 januari 2025 (reeds 1 aanmelding, vrouw van 41 jaar, alleenreizend).

         

        Wilt u mee? We horen het graag!

bottom of page