top of page
DSCN4305_edited_edited.jpg

Wandelreis Oman 9 dagen

Speciaal voor de natuur- en wandelliefhebber is deze reis samengesteld. Spectaculaire hikes en bijzondere natuurgebieden zijn in deze reis opgenomen. 

Programma:

Dag 0, zaterdag: Aankomst Muscat, transfer naar hotel, overnachting Muscat

Dag 1, zondag: 's Ochtends maken we een Citytour, waarbij we onder meer de Sultan Qaboos Moskee en de oude souk zullen bezoeken. 's Middags maken we een 2 uur durende wandeling in de heuvels van Muscat. In de heuvels komen we een verlaten dorp tegen en kijken we uit op de haven van Muscat. Verblijf in Muscat.

Dag 2, maandag: Hike in Wadi Shabb. In deze kronkelende kloof bevinden zich kleine palmenoases, glasheldere waterstromen, watervallen en turkooizen poelen waarboven uitgeslepen rotsblokken torenen. Verblijf in Sur.

Dag 3. dinsdag: Hike in het zuidelijk deel van Wadi Beni Khalid. Gedurende het hele jaar stroomt water in de vorm van beekjes en waterpoelen door deze kloof.  De wandeling duurt 5 uur en voert van Badah naar Sayq. Vanuit Sayq rijden we door naar Wahiba Sands, de zandwoestijn. Na een prachtige zonsondergang geniet u van een heerlijke maaltijd en een groot vuur onder de sterrenhemel. Verblijf in de woestijn.

 

Dag 4, woensdag: Na ons indrukwekkend verblijf in de woestijn vervolgen we de reis naar Jebel Akhdar. We bezoeken de Groene Berg, waar verschillende vruchten wordt verbouwd. Al wandelend bezoeken we drie dorpen. Onze gids vertelt over de bijzonderheden in dit gebied en het Falaj systeem. Een eeuwenoud irrigatiesysteem dat op de Unesco-wereldlijst staat. Verblijf in Jebel Akhdar.

 

Dag 5, donderdag: Vandaag rijden we naar Nizwa, een voormalige hoofdstad van Oman. Een sfeervolle stad, waar je op je gemak doorheen kunt struinen en een stuk over de stadsmuur kunt lopen. In de middag optioneel museum bezoek of tour door het oude centrum met golfkarretjes en een gids. Verblijf in Nizwa.

 

Dag 6, vrijdag: We bezoeken de bijzondere veemarkt in Nizwa. Daarna genieten we van een heerlijke lunch in Bahla en bezichtigen we Jabrin Castle, het woonpaleis van de sultan in de 17e eeuw. Deze residentie groeide uit tot een bloeiend centrum van astronomie, Arabische literatuur, islamitisch recht, wetenschappen en kunsten. We vervolgen onze weg naar Jebel Shams, de berg van de zon. Verblijf in Jebel Shams.

 

Dag 7, zaterdag: Vandaag maken we een prachtige wandeling door de canyon van Jebel Shams, de zogeheten Balcony Walk. Verblijf in Jebel Shams. 

Dag 8, zondag: Via de spectaculaire Hat-route door de bergen (tenzij het geregend heeft) rijden we terug naar Muscat. Verblijf in Muscat.

Dag 9, maandag: Transfer naar vliegveld, terugreis.

Prijs

Bij een groep van 2-4 personen zijn de kosten 2499 Euro per persoon.

Bij een groep van 5-7 personen zijn de kosten  2259 Euro per persoon.

Deze prijs is inclusief: 1 lunch, 4 diners, bezoek Jabrin Castle.

Prijzen zijn gebaseerd op het huidige prijsniveau en kunnen veranderen. Zie verder onze algemene voorwaarden. 

bottom of page